Eines personals

Capsa de sabates - El teu record, un tresor

De petita, al Poble, finals anys 40'

No tinc imatges d’aquella època, són les vivències que vius. No tinc imatge, no tinc imatges de Solivella així de petita. Tinc imatges a mesura que et vas fent gran, suposo. Tinc, sobre tot, record d’olors. Cada temporada tenia les seves olors. A part del color, tenies les seves olors. Recordo molt el temps de la verema, tot el poble... a part de les mosques que no te les treies de sobre... tot el poble feia olor de most. I allò era una cosa que ho portes sempre. Cosa que ara les estacions, ni amb crios al carrer, les estacions es noten als pobles. Per exemple, a l’estiu a l’època del segar i el batre, la gent quan ja havies segat i recollit i havien portat els sacs del blat que cadascú guardava a casa seva a les golfes. Jo me’n recordo amb corrioles pujant-los. Els que no les tenien a baix, els pujaven a les esgolfes i llavors els que havien ajudat es reunien i feien el refresc, que en deien, el berenar refresc. I els crios participàvem d’aquesta alegria i d’aquesta festa que hi havia. Això era al blat, però al setembre feia olor, no se, a ametllons. Feia olor a les cireres, al temps de les cireres.... Però també recordo olors desagradables, també recordo l’olor a fem... Aquestes eren les parts desagradables. Es notava, vull dir els animals. Els sorolls, el poble era molt sorollós abans, cosa que ara és una cosa morta. Els sorolls dels carros, els gossos, els gats en època de zel barallant-se... tots aquests sorolls, realment formen part de la infantesa, de la meva i d’aquella generació.

Comentaris

Afegeix un comentari

No hi ha comentaris. Sigues el primer a comentar!

  •  

Informes sobre el projecte

Imatge aleatòria

Informació de la fotografia

Etiquetes populars

Participa


La Capsa de Sabates 2.0 és un espai pensat perquè els tarragonins i tarragonins puguin penjar-hi les seves imatges familiars. Si esteu interessats en col·laborar amb aquest projecte és molt senzill! En aquest tutorial trobareu els passos bàsics a seguir per fer funcionar aquest web. Si teniu algun dubte o suggeriment podeu enviar un correu a l'adreça electrònica arxiu@tarragona.cat.

Pas 1 - Identificació

Per penjar o modificar les vostres imatges abans és imprescindible que us registreu. Per fer-ho simplement heu de prémer el botó Registrar que trobareu a l'angle superior esquerre de la portada del web. Una nova pantalla us demanarà que introduïu les vostres dades (noms i cognoms, nom d'usuari i adreça electrònica) i automàticament rebreu un correu electrònic de confirmació. Un cop registrats, per accedir al web com a operadors simplement heu de prémer el botó Entrar, també situat a l'angle superior esquerre. La primera vegada que hi accediu el web us demanarà que introduïu la vostra contrasenya. Recordeu-vos del nom d'usuari i de la contrasenya perquè us els demanarà cada vegada que vulgueu treballar amb el web.

Pas 2 - Afegir fotografies al nostre primer àlbum

Un cop identificats com a operadors, ja podeu començar a gestionar els vostres àlbums i a introduir-hi fotografies. En el moment d'efectuar el registre, el web crea el vostre primer àlbum per defecte. Per accedir-hi simplement hem de prémer el botó Darrera, situat a sota dels àlbums, i allí hi trobareu un àlbum amb el vostre nom. Un cop a l'interior de l'àlbum us apareixerà un menú d'administració, de color vermell, a la franja superior del web. Si premeu els botons Afegir > Afegiu fotografies podeu seleccionar senzillament les imatges que voleu afegir.

Pas 3- Edició de l'àlbum

Des del menú d'administració podeu escollir Opcions de l'àlbum > Editeu l'àlbum. Des d'allí podeu canviar el nom a l'àlbum de fotografies si ho considereu oportú i afegir-hi una descripció genèrica.

Pas 4 - Edició de les imatges de l'àlbum

Tant important com veure les imatges de l'àlbum és afegir-hi informació per contextualitzar-les. Si col·loqueu el cursor damunt del vostre àlbum us apareixerà, sota de la imatge de portada, el botó Opcions. El menú desplegat us permet seleccionar l'opció Editeu aquesta foto i des d'una nova finestra podeu:

  • - Anomenar cada imatge
  • - Descriure-la
  • - Especificar-ne una data
  • - Afegir-hi un seguit d'etiquetes. Tot i que no són imprescindibles, les etiquetes són una eina molt útil perquè permeten acotar temàticament les imatges.

El mateix menú permet dur-vos a terme altres opcions, com rotar una imatge verticalment o horitzontal o seleccionar quina de totes les imatges que hi ha dins d'un àlbum voleu que en sigui la portada.

Pas 5 - Administració de l'àlbum

Si en algun moment determinat voleu eliminar totes o alguna de les fotografies que teniu dins d'un àlbum és molt senzill. Des del menú d'administració heu d'escollir Opcions de l'àlbum > Organitzeu l'àlbum. Des d'una nova finestra podeu seleccionar la imatge o les imatges desitjades i esborrart-les prement el botó Esborrar.

Idioma preferit

Informes sobre el projecte

 

';