Eines personals

Capsa de sabates - El teu record, un tresor

Àlbum de Maria del Carme Reina

Els pares es van casar aquí a Tarragona. La mare era de Reus, el pare havia nascut a Cadiz, però la seva mare era d’aquí, de Tarragona, i ell va venir quan tenia dos anys. El pare treballava en unes oficines en una casa de vins, i la mare el que deien en aquella època “sus labores”. Jo vaig nèixer a Tarragona, i continuo vivint, i els meus germans també, amb tota la família. Som tres germans. Jo sóc la segona, no dic la del mig perquè hi ha molta diferència d’edat amb el germà petit. Dos nois, i jo que sóc la noia. Estic treballant, tot i que no em queda massa temps per a la jubilació.

Amb el primer sou que vaig guanyar, l'agost de 1965, em vaig comprar una màquina de fotografiar i un juguet per al meu germà petit... suposo que em devia sobrar alguna cosa. Llavors, era del Club de Joves, de la secció de fotografia i em feia il·lusió tenir una màquina pròpia. M'agradava i m'agrada molt viatjar amb les amigues. Ho faig des de els vint i escaig d'anys, cada any fem un viatge. Llavors tinc moltes fotos de viatges. El primer viatge que vaig fer (sense la familia), va ésser amb dues companyes de feina, varem anar per Setmana Santa cap a Andalusia, en una excursió organitzada. Moltes amigues eren
del Magisteri, i s'organitzaven excursions a nivell de tota Espanya. També es feien viatges per Europa. Eren amigues que havíem estudiat juntes a les Monges, jo vaig passar a l’Institut a fer el Batxiller i elles van anar a fer el Magisteri. Continuo fent viatges amb elles.

Informes sobre el projecte

Imatge aleatòria

Informació de l'àlbum

Etiquetes populars

Participa


La Capsa de Sabates 2.0 és un espai pensat perquè els tarragonins i tarragonins puguin penjar-hi les seves imatges familiars. Si esteu interessats en col·laborar amb aquest projecte és molt senzill! En aquest tutorial trobareu els passos bàsics a seguir per fer funcionar aquest web. Si teniu algun dubte o suggeriment podeu enviar un correu a l'adreça electrònica arxiu@tarragona.cat.

Pas 1 - Identificació

Per penjar o modificar les vostres imatges abans és imprescindible que us registreu. Per fer-ho simplement heu de prémer el botó Registrar que trobareu a l'angle superior esquerre de la portada del web. Una nova pantalla us demanarà que introduïu les vostres dades (noms i cognoms, nom d'usuari i adreça electrònica) i automàticament rebreu un correu electrònic de confirmació. Un cop registrats, per accedir al web com a operadors simplement heu de prémer el botó Entrar, també situat a l'angle superior esquerre. La primera vegada que hi accediu el web us demanarà que introduïu la vostra contrasenya. Recordeu-vos del nom d'usuari i de la contrasenya perquè us els demanarà cada vegada que vulgueu treballar amb el web.

Pas 2 - Afegir fotografies al nostre primer àlbum

Un cop identificats com a operadors, ja podeu començar a gestionar els vostres àlbums i a introduir-hi fotografies. En el moment d'efectuar el registre, el web crea el vostre primer àlbum per defecte. Per accedir-hi simplement hem de prémer el botó Darrera, situat a sota dels àlbums, i allí hi trobareu un àlbum amb el vostre nom. Un cop a l'interior de l'àlbum us apareixerà un menú d'administració, de color vermell, a la franja superior del web. Si premeu els botons Afegir > Afegiu fotografies podeu seleccionar senzillament les imatges que voleu afegir.

Pas 3- Edició de l'àlbum

Des del menú d'administració podeu escollir Opcions de l'àlbum > Editeu l'àlbum. Des d'allí podeu canviar el nom a l'àlbum de fotografies si ho considereu oportú i afegir-hi una descripció genèrica.

Pas 4 - Edició de les imatges de l'àlbum

Tant important com veure les imatges de l'àlbum és afegir-hi informació per contextualitzar-les. Si col·loqueu el cursor damunt del vostre àlbum us apareixerà, sota de la imatge de portada, el botó Opcions. El menú desplegat us permet seleccionar l'opció Editeu aquesta foto i des d'una nova finestra podeu:

  • - Anomenar cada imatge
  • - Descriure-la
  • - Especificar-ne una data
  • - Afegir-hi un seguit d'etiquetes. Tot i que no són imprescindibles, les etiquetes són una eina molt útil perquè permeten acotar temàticament les imatges.

El mateix menú permet dur-vos a terme altres opcions, com rotar una imatge verticalment o horitzontal o seleccionar quina de totes les imatges que hi ha dins d'un àlbum voleu que en sigui la portada.

Pas 5 - Administració de l'àlbum

Si en algun moment determinat voleu eliminar totes o alguna de les fotografies que teniu dins d'un àlbum és molt senzill. Des del menú d'administració heu d'escollir Opcions de l'àlbum > Organitzeu l'àlbum. Des d'una nova finestra podeu seleccionar la imatge o les imatges desitjades i esborrart-les prement el botó Esborrar.

Idioma preferit

Informes sobre el projecte

 

';