Àlbum de Francesc Lombarte

Jo sóc de pagesos, de Gandesa, i als 12 anys vaig treballar al forn. Després vam emigrar a Tarragona, quan va morir la mare, i aquí, anant fent. Jo porto trenta anys per aquí, per Tarragona. Tarragona era un poble, ens coneixíem tots. Jo traballava a la pastisseria Arimany, sortint de treballar amb 14 o 15 anys ens anàvem pel barrio xino aquell, i mon cunyat que m’havia vist em preguntava, on estaves l’altre dia? I jo li deia, "què m’expliques a mi m’han portat per allí dalt!" La diferència que jo vaig trobar respecte a la Terra Alta era el clima, acostumat al clima d’allà... aquí molt millor. Aquí, jo al mes de desembre aquí amb màniga curta i la gent dient-me: on vas si cauràs malalt! Jo deia, però si tinc calor... però és clar, acostumat al poble i a Gandesa que feia unes nevades que era massa...

La meva dona vivia aquí. Ella treballava aquí a Sant Rafael, i el meu company que es diu Ramon, en va dir, anem a buscar a la dona... anem a buscar, anem. I una de les vegades estava la dona dintre del cotxe i em diu: "tu eres el famoso Siscu"... jo dic... pues si. I mira, ja està... fins ara junts!.

Mon sogre era de Saragossa, d’allà se’n va anar a Badajoz, d’allí a Madrid. La dona va néixer a Madrid. D’allí no se si van a Saragossa i després de Saragossa van venir aquí, i al final van dir: aquí ens quedem.

Informes sobre el projecte

Imatge aleatòria

Informació de l'àlbum

Etiquetes populars

Idioma preferit